Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Pumptrack-pyöräilyrata Ruskotalon edustalla
05/07/2017 - 09:22
Pumptrack-pyöräilyrata Ruskotalon edustalla
pumptrack.jpg
Pumptrack-pyöräilyrata on koottu Ruskotalon edustalle urheilukentän viereen. Se on kaikkien vapaassa käytössä. Pumptrack-pyöräilyrata sopii kaikentasoisille käyttäjille. Ikäsuositus radalle on kolmivuotiaasta ylöspäin.

Radalla voi pyöräillä kaikenlaisilla peruspyörillä, maastopyörillä ja bmx-pyörillä. Rataa voi käyttää myös skeittaamiseen, rullaluisteluun ja potkulaudalla ajamiseen. 

Nimensä mukaisesti radalla mennään eteenpäin pumppaamalla. Aluksi polkaistaan vauhti päälle. Sen jälkeen ei välttämättä tarvitse polkea vaan vauhtia pidetään yllä pumppaamalla kehoa oikeassa tahdissa kierrettäessä radan töyssyissä ja kaarteissa. Radan pinta aaltoilee noin 45 cm korkuisina aaltoina ja sen mutkat ovat kallistettuja. 

Pumptrack-rata on osa rakennettavaa lähiliikuntapuistoa, jonka läheisyyteen tulee vielä liikennepuisto täydentämään alueen käyttöä.

Pumptrack-rata on mukava lisä pyöräilyyn. Jo koulumatkapyöräily on mielekäs tapa liikkua, mutta pyörällä voi tehdä muutakin hauskaa. Radalla harjoittelu kehittää motoriikan ja tasapainotaitojen ohella myös tehokkaasti lihasvoimaa. Ruskon vahvistamaan pyöräilyn asemaa sekä luomaan kannustavia olosuhteita liikkumiseen ja samalla lisäämään lasten ja nuorten arkiliikuntaa.

Suosittele