Etusivu ›› Ajankohtaista ›› Ruskon keskustan lähiliikunta-alue
23/10/2017 - 14:05
Ruskon keskustan lähiliikunta-alue
lahiliikuntapuisto.jpg
Ruskon keskustan lähiliikunta-alueen tavoitteena on luoda aktivoiva ja monikäyttöinen, eri ikäryhmiä palveleva kokonaisuus. Huoli nuorten liikkumattomuudesta sekä tieto ikäihmisten liikunnan tärkeydestä, ovat hankkeen kulmakiviä. Uusien ulkoliikuntavirikkeiden luominen ikäihmisille koetaan tärkeäksi. Koulun yhteyteen tuleva kuntokokonaisuus lähentää eri sukupolvia.

Koko lähiliikuntapuiston alue on kaikkien vapaasti käytettävissä ja alueen liikuntapaikkoihin ei tulla myöntämään säännöllisiä käyttövuoroja vaan alue on pääosin aina kaikkien käytettävissä. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan mahdollisimman laaja käyttäjäkunta ja siinä on ollut mukana eri ikäryhmien ja toimialojen edustajia.

Maunun koulun piha-alue: Piha-alueesta on tarkoitus saada nuoria aktivoiva ja omaehtoiseen liikkumiseen kannusta kokonaisuus. Pihalle tulee Tamtam keinu, peliareena, Street Work Out – teline, koripallokorit, nojailukaiteita sekä istutuslaatikot. Näillä toimenpiteillä pihasta muodostuu koko-naisuus, joka vastaa nykypäivän vaatimuksia. Erilaisilla pintamateriaaleilla saadaan myös värikkyyttä ja ilmettä pihaan. Kalustus tähtää omaehtoiseen välituntiliikunnan lisääntymiseen ja tarjoaa mahdollisuuden myös vapaa-ajan liikkumiselle.

Miniareena: Miniareenan sisäpuolella on monipuolinen kuntoilurata, jonka varusteet ovat kaikille ikäryhmille soveltuvia, erityisesti kaikista nuorimmille ja ikääntyneille.  Rata on keinonurmipohjainen ja tarjoaa erityisesti lapsille ja ikäihmisille mielekkään liikkumiskokemuksen helppoineen kuntoiluvälineineen ja lyhyine ratoineen.

MLL:n rakennuttama liikennepuisto pienille lapsille

Pumptrack – rata täydentää liikennepuiston palveluita antaen mahdollisuuden rullaluistelijoille ja – lautailijoille, temppupyöräilijöille, ym. vastaaville mielekkääseen ja turvalliseen harrastamiseen.

Skeittiparkki: Pumptrack – radan pohjoispuolelle asvaltoidaan alue skeittausta varten.

Luonnon nurmi: Alueen keskelle jää suuri luonnonnurmi alue, jolle on mahdollista sijoittaa juniori jalkapallokenttä. Pääasiallisesti se toimii kuntalaisten vapaana pelitilana, jolle jatkossakaan ei myönnetä virallisia harjoitusvuoroja.

Beach – volley: Itäreunaan sijoittuvat kolme beach – volley kenttään, joiden päissä on maavallikatsomot tarjoamassa katselumahdollisuuden sekä suojan pelaajille. Ruskolla on ollut tarve kolmelle beach – volley kentälle aktiivisen seuran toimesta. Kolme kenttää mahdollistaa kilpailutapahtumien järjestämisen Ruskolla.

Boccia – alue: Kenttien vieressä on kivituhka päällysteinen Boccia – kenttä lajin harrastusmahdollisuuden parantamiseksi. Alueella on mahdollisuus pelata myös muita pelejä mm. petanqueta. Boccian harrastajia Ruskon kunnassa on kymmeniä, ikähaarukan ollessa 55- 85 vuotta.

Valtionavustusta hankkeeseen on myönnetty 123 000€, kunnan rahoitusosuus on 125 000€ ja MLL:n osuus rajoittuu liikennepuistoon.

Kunnan hallinnossa on valmistelussa myös muita liikuntapaikkakohteita kuten jalkapallokentän tekonurmen uusiminen ja pesäpallon hiekkatekonurmikenttä.

Suosittele