Etusivu ›› Kirjasto
Kirjasto

Aineistotietokanta

Vaski-kirjastojen verkkokirjaston sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

vaski-kirjastot.png

Palaute-sivulta löytyy lomake aineiston hankintaehdotuksen tekoon myös Ruskon kirjastopalveluja koskien. Muista valita kirjastoksi Rusko ja kirjoita lisätietoihin, haluatko saada aineiston Ruskon pääkirjastoon vai Vahdon lähikirjastoon.

Kirjasampo

Kirjasampo.fi on kaunokirjallisuuden verkkopalvelu. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit myös tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta ja kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten. Teosten kuvailutiedot ovat kattavammat kuin kirjastojen tietokannoissa tai muissa vastaavissa palveluissa. Kirjasampoon pääset alla olevasta kuvalinkistä.

 kirjasampo_logo_musta.png

Kirjaston Facebook-sivut

Kirjaston Facebook-sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

facebook.png

Kysy kirjastonhoitajalta

Suosittu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu vastaa vuosittain 8000 kysymykseen, joiden aiheita ovat yhtä lailla kirjallisuuteen kuin maailman ilmiöihin liittyvät pohdinnat. Vastauksen voi saada kirjallisena sähköpostiinsa sekä chat-palvelussa. Palvelun takana on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kirjastot.fi-verkkopalvelu. Sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

kk-logo_fi_blue.png

BookCrossing

Ruskon pääkirjastossa on myös BookCrossing kirjanvaihtopiste. Mitä on BookCrossing? Klikkaa alla olevaa kuvalinkkiä.

bookcrossing.jpg

Musiikkikirjastot.fi

Musiikkikirjastot.fi on tehty kaikille musiikista ja musiikkikirjastojen palveluista kiinnostuneille. Jotta juuri sinä saisit musiikkikirjastojen verkkopalveluista mahdollisimman suuren hyödyn. Musiikkikirjastot.fi keskiössä – myös visuaalisesti! – on Kysy musiikista -palvelu. Se on suositun Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun sovellus, jossa voidaan keskittyä musiikkiaiheisiin kysymyksiin. Palveluksessasi on suuri joukko kirjastojen parhaita musiikkiasiantuntijoita, jotka eivät hevillä luovuta hankalissakaan tapauksissa. Sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

musiikkikirjastot-logo-vaaka-mv.png

Musasto

Musasto on Vaskin musiikkikirjastojen ylläpitämä musiikkiaiheinen kotisivu, jolla on myös omat Facebook-sivut. Kyseiselle kotisivulle pääsee alla olevasta kuvalinkistä.

musasto.jpg

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on kaikille avoin verkossa toimiva kirjasto, jonka aineisto koostuu viittomakielisistä videoista. Useimmat videot on myös joko puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Toimii tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Viittomakieliseen kirjastoon pääset alla olevasta kuvalinkistä.

viittomakielinenkirjasto_fin_rgb_small_0.png

 

Celia

Celia on valtion rahoittama ja ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Lukemiseste voi liittyä esimerkiksi lukivaikeuteen, näkövammaan, vanhuuden heikentyneeseen näköön, lihas- tai nivelsairauteen tai muuhun vastaavaan syyhyn. Celian sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

logo-125.png

Infopankki.fi

Infopankki.fi tarjoaa tietoa Suomesta ja maahan muuttavalle tärkeistä asioista 12 kielellä. Sivustolla on oma osio kirjastopalvelusta.

infopankki_fi_0.jpg