Etusivu ›› Lautakunnat
Lautakunnat

Lautakunnat ovat poliittisia luottamushenkilöelimiä, jotka kunnanvaltuusto valitsee neljäksi vuodeksi kerrallaan. Niiden tehtävänä on ohjata ja kehittää vastuualueensa toimintaa. Lautakuntien tehtävät on määritelty kunnan hallintosäännössä.

Lautakuntien jäsenet sekä varajäsenet valitsee kunnanvaltuusto. Lautakunnan jäsenen ei tarvitse olla kunnanvaltuutettu. Kaikilla jäsenillä on henkilökohtainen varajäsen, joka edustaa varsinaista jäsentä tämän ollessa estyneenä. Jokaisessa lautakunnassa on myös kunnanhallituksen edustaja, joka voi osallistua keskusteluun, muttei itse päätöksentekoon. Lautakuntien jäsenmäärä vaihtelee Ruskolla viidestä yhdeksään henkilöön. Ruskon hallinto-organisaatioon kuuluu seuraavat lautakunnat: keskusvaalilautakunta, kaavoitus- ja rakennuslautakunta, kirjasto- ja vapaa-aikalautakunta, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, tarkastuslautakunta sekä tekninen lautakunta.

Lautakuntien kokousten esityslistat ja päätöstiedotteet ovat julkisia. Kokoukset ovat suljettuja, eikä yleisöllä ole niihin pääsyä.