Etusivu ›› Palveluopas ›› Aamu Ja Iltapaivatoiminta

Palveluopas

Aamu- ja iltapäivätoiminta
Ruskolla aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään vuosiluokkien 1-2 oppilaille sekä muiden luokkien osalta erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille.

Vahdon kunnanosan toiminnan järjestää Vahdon MLL

Yhteystiedot:

MLL, Vahdon yhdistys ry
Laukolan Koulutie 2a, 21310 Vahto
050-406 3003 / Tytti Lehtilä, toiminnanjohtaja
050-409 0044 / talon yleispuhelin

 

Ruskon kunnanosassa toiminta järjestetään Hiidenvainion koululla

Toimintaa järjestetään arkipäivisin pääsääntöisesti klo 11.00/12.00 – 17.00. Aamutoimintaa järjestetään kello 7.00-koulun alkamiseen.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä maanantaista perjantaihin.

Toiminnan lähtökohtana on oppilaan koulupäivän eheyttäminen ja turvallisen kasvuympäristön tarjoaminen lapselle ennen ja jälkeen koulupäivän. Tarkoituksena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä ennaltaehkäistä lasten syrjäytymistä.

Tavoitteet

  1. Turvallisen iltapäivän järjestäminen
  2. Tukea kodin ja koulun kasvatustyötä
  3. Tukea lapsen tunne-elämän ja sosiaalisuuden kehitystä
  4. Tukea lapsen eettistä kasvua
  5. Lisätä lapsen osallisuutta, tasa-arvoa ja ehkäistä syrjäytymistä

 

Sisällöt

Aamu- ja iltapäivätoiminta on monipuolista, tarvelähtöistä ja vapaaehtoista. Sisällöt suunnitellaan siten, että toiminta muodostuu lapsen kannalta ehyeksi ja monipuoliseksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa sosiaalista vuorovaikutusta, esteettisiä kokemuksia, vireyttä edistävää liikkumista ja ulkoilua sekä mahdollisuuden myös omaan toimintaan, rentoutumiseen, lepoon ja koulutyöhön liittyvien tehtävien tekemiseen. Sisältö voi liittyä erilaisiin tavoitteellisiin harrastuksiin ja muuhun kehitystä tukevaan toimintaan kuten liikuntaan, käden taitoihin, kielelliseen ja kuvalliseen ilmaisuun, musiikkiin ja arkiaskareisiin tai jopa tiedollisiin aihepiireihin. Yhteistyötä teemme mahdollisuuksien mukaan koulun kerhojen, kunnan urheiluseurojen, seurakunnan sekä erilaisten yhdistysten kanssa.

Hinnasto

Hinnaston löydät tästä linkistä [pdf].

Toiminta perustuu Opetushallituksen antamiin perusteisiin. [pdf]

 

Ilmoittautuminen

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta tiedotetaan koteihin kouluun ilmoittautumisen yhteydessä ja koulussa erikseen 1. luokan oppilaille.

Otettaessa lapsia iltapäivätoimintaan tulee heihin soveltaa yhdenvertaisia valintaperusteita. Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille sekä erityisopetukseen siirretyille oppilaille. Aamukerhossa paikkoja on 15 ja kerho toteutuu, mikäli 10 lasta ilmoittautuu kerhoon. Iltapäivätoiminnassa paikkoja on 60.

Tiedustelut

etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Puhelinnumero: 
044 4333 692
APIP-koordinaattori
etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Puhelinnumero: 
044 4333 694
koulunkäynninohjaaja

Palvelun tuottaa

Suosittele