Etusivu ›› Sisalto ›› Kokoelmat
Kokoelmat

Pää- ja lähikirjaston kokoelmat

Ruskon pääkirjaston ja Vahdon lähikirjaston kokoelmissa on yhteensä 74 706 nidettä (15.9.2017), sisältäen mm. tietokirjallisuutta, kaunokirjallisuutta, Blu-ray-levyjä, CD-levyjä, aikakauslehtiä sekä erikoistuotteita kuten lumikenkiä, askel- ja verenpainemittareita. Myös kulttuuritilaisuuksien ja -tapahtumien esitemateriaaleja on jaettavana, samoin ammatinvalintaan ja koulutukseen liittyvää materiaalia.

Lähikirjaston kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan kirjasto kerää ja tallentaa kaikkea materiaalia Vahdon kunnanosan alueesta ja sen asukkaista. Erilaisia tuotteita on tällä hetkellä (2/2014) reilut 600 kpl: kirjoja n. 100, lehtiä ja pienpainatteita n. 150, AV-aineistoa n. 100, valokuvia n. 200, sekalaisia esineitä n. 50 sekä lehtileikkeitä. Kokoelmaan kerätään myös eritasoisia opinnäytteitä (väitöskirjat, lopputyöt yms.), joita on kertynyt toistaiseksi n. 20 kpl. Aineistoon on rajoitettu lainausoikeus.

Pääkirjaston kotiseutukokoelma

Pääkirjaston pieni, reilun sadan niteen kokoelma sisältää Ruskosta ja muista varsinaissuomalaisista kunnista kertovaa materiaalia. Aineisto koostuu pääosin kirjoista ja pienpainatteista; näistä muutama on opinnäyte. Mukana on myös muutama AV-tallenne. Kaikki nämä kotiseutukokoelman tuotteet ovat vapaasti lainattavissa. Lisäksi kirjastossa säilytetään erillään edellä mainituista tuotteista lehtileikekansioita vuosilta 1967-2006, joiden artikkelit liittyvät Ruskoon. Kirjastossa on myös sidottuja Turun Tienoo –lehden vuosikertoja vuodesta 2002 eteenpäin. Lehtileikekansiot ja sidotut Turun Tienoot ovat luettavissa vain kirjastossa, eli niitä ei anneta kotilainaan.

Lavamäen kylätalon itsepalvelukirjasto

Kylätalolla on 488 niteen kokoelma, joista aikuisten kirjoja on 250, lasten 184 ja lehtiä 54. Lisätiedot: Lavamäen kyläyhdistys ry.

Aikuisten kirjat [pdf]

Lasten kirjat [pdf]

Lehdet [pdf]

Ruskon kunnankirjaston kokoelmapolitiikka

Ruskon kunnankirjaston kokoelmapolitiikka 31.8.2018 [pdf]

Vaski-kirjastojen kokoelmapolitiikka

Vaski-kirjastojen yhteiset kokoelmalinjat 2018 [pdf]

Kaukopalvelu

Ruskon kirjastopalveluiden kaukopalvelusta voit lukea Palvelut-sivulta.

 

Kahvakuulat, painoliivi ja frisbeegolfsetit

kahvakuulat.jpg

Pääkirjastossa on lainattavissa kolme kahvakuulaa (8, 10 ja 12 kg), painoliivi (10 kg) ja kuusi frisbeegolfsettiä, laukkuineen, joissa on draiverit eli pitkälle lentävät kiekot, lähestymiskiekot sekä lyhyisiin heittoihin käytettävät putterit. Laina-aika kaksi viikkoa, ei panttia.

Frisbeegolf-setin sisältö:

·        laukku

·        kolme kiekkoa: putteri (putter), draiveri (driver), lähestymiskiekko (mid-range)

·        frisbeegolfsetti-ohjekirjanen

·        pelialueen kartta (Maunun koulun radalle ja Päällistönmäen radalle)

·        säännöt

·        lehtileike

Lainattavat lautapelit

Pääkirjastosta on lainattavissa lautapelejä. Laina-aika lautapeleissä on 14 vrk.

Pääkirjaston lainattavat pelit ovat: Pohjanmaan valtias ja Suuri avaruuspako.

kirjaston_lautapelit.jpg

Ruskon kirjastoissa lainattavissa kaksi verenpainemittaria

Pääkirjastossa ja Vahdon lähikirjastoissa on molemmissa lainattavissa verenpainemittari. Laina-aika kaksi viikkoa.

verenpainemittari.jpg

 

Pääkirjastossa nyt myös Wii U ja PSVita konsolipelejä!

Ruskon pää- ja lähikirjastossa on nyt lainattavissa myös Wii U ja PSVita käsikonsolipelejä (mm. WRC FIA World Rally Championship 3 ja Lego Lord of the Rings). Aikaisemmin pääkirjastoon ja Vahdon lähikirjastoon ovat tulleet lainattavaksi Nintendo DS- ja 3DS sekä PSP-käsikonsolipelit (esim. Afrikan eläinsairaala ja Lego Harry Potter).

Lainattavana on myös sekä Wii- että Playstation 3 -konsolipelejä. Wii-peleistä osa on yhdessä liikuntatoimen kanssa hankittuja urheilu ja fitness-pelejä. Yhteensä konsolipelejä on pää- ja lähikirjastossa 124 kpl.

 

Lumikenkiä pää- ja lähikirjastosta!

Ruskon pääkirjastosta ja Vahdon lähikirjastosta on lainattavissa kirjastokortilla myös lumikenkiä.

 

 

lumikengat.jpg

 

 

Liikkumisen tarkkailuun turuille, toreille ja työpaikoille!

Ruskon pääkirjastossa ja Vahdon lähikirjastossa on tullut lainattavaksi askelmittareita. Kaulaan ripustettavista askelmittareista toinen on ohjelmoitu 60 cm ja toinen 75 cm askeleille.

 

 

askelmittarit.jpg

 

Pääkirjastossa nyt myös musiikki DVD:itä!

Ruskon pääkirjastoon on tullut uutena aineistona lainattavaksi musiikkia dvd:itä (mm. Hanoi Rocks, Cliff Richard, Apulanta, Chaka Khan ja R.E.M.).

 

 

musadvd8d71.jpg

 

Kotitaloutesi sähkönkulutus aisoihin.

Ruskon pääkirjastosta ja Vahdon lähikirjastosta voi nyt lainata energiankulutusmittareita ja pintalämpömittareita.

Energiankulutusmittarilla voit testata kuinka paljon sähkölaitteesi kuluttavat sähköä.

Pintalämpömittari on tarkoitettu huonetilojen eri pintojen lämpötilojen mittaamiseen. Mittarin avulla voit selvittää syitä lisääntyneeseen lämmitystarpeeseen ja sen avulla voi paikallistaa mm. mahdollisia lämpövuotoja. Mittari helpottaa lisäksi esim. kylpy- ja pesuhuoneen lattialämmityksen tai kattolämmityksen sopivien asetusarvojen etsinnässä ja vikojen paikallistamisessa.

 

 

pintalampomittari.jpg